Thursday, February 22, 2007

Гурме

Като начало какво е гурме? Според речника това е познавач на добрата храна и напитки. Освен това е и храна, която е перфектно приготвена, съчетана и красиво и изискано поднесена. Според претензиозните списания една храна е гурме само ако се приготвя свръх сложно от безбожно скъпи продукти в снобски ресторанти.

Нина обаче днес ми даде страхотна дефиниция за гурме. Обадих и се да я питам дали има настроение за обяд като гледах колко е страхотно времето навън. Тя ми каза, че има и поради тази причина е седнала другата на кръчма на открито да ядат кебапчета с пържени картофи и да пият бира. Хайде сега се го представете и кажете не е ли това гурме.

Аз пък си сглобих един сандвич в “Дар от боговете”, който беше безбожно скъп, но и изключително вкусен. Току що изпечена чабата с маслини, крем сирене с маслини, гауда с кимион, свинско печено и пресни краствици и домати. Този гурме обяд беше завършен със сладолед Дарко “Ескимо класик”.

Идеята ми е, че не ти трябват трюфели по 5 бона килото, за да бъде обядът ти гурме. Важно е храната да хармонира с теб в момента. Естествено трябва да има и минимални изисквания за хигиена, качество на продуктите и др.

Като гурме ще помня и онези моменти в квартирата в Дружба, когато 5 момчета готвехме боб пиейки, после го изяждахме полупияни и се донапивахме с някакви ракии и през цялото време се забавлявахме адски много. 

Posted by gregory in 13:18:43
Comments

Comments are closed.